Navigation:  Topbjælken > Funktionsknapper >

6.0. Header - Topbjælken

Breve

Breve kan med fordel sendes på mail til patienten, henviseren eller anden modtager.

Såfremt, mail er sat op i al dente, kan der sendes mail via al dente fra ALLE arbejdsstationer.

Hold blot øje med at mailkø er grøn. Hvis den er rød, er der ikke "hul" igennem til mail. Ring til hotline og få det løst.

I Knappen breve, ses alle breve der findes i brevkartoteket.

Ved udskrift af breve har man mulighed for at vælge:

Vælg pinter: Her kan vælges en anden printer, end standardprinteren. Herefter skal der trykkes Print.

Print: Brevet udskrives på printer.

Send som e-mail: Brevet bliver vist i meddelelses feltet i modtagerens mail

Mail som PDF: Brevet bliver sendt som en vedhæftet fil. Der skal derfor også skrives en tekst i meddelelsesfeltet.

6.2.1. Breve e-mails

Ved klik på knappen "Andre", kan der vælges en mailadresse fra hhv. adresse- eller debitorkartoteket

Det er kun vedhæftede filer der kan krypteres. se mere her

Ved Send som email, fremkommer nedenstående vindue.

Hvis pt. mailadresse er registreret på patientforsiden, vil den automatisk skrive den her. Skal brevet sendes til en anden modtager, kan mailadr. slettes og der kan skrives en anden.

6.2.1. mail

Mail account: i al dente, kan der opsættes flere forskellige mail acounts. Dvs. hvis der skal være forskellige afsenderadresse på, alt efter hvilken behandler der sender mailen.

Hvis i har oprettet flere mail accounts, skal i huske at vælge den rigtige accounts når i sender en mail.

6.2.1. mailaccount

Send mail som PDF:

Brevet sendes som en vedhæftet fil, så der skal også skrives en tekst i meddelelsesfeltet, samt et emne.

Der er mulighed for at kryptere den vedhæftede fil. Teksten i meddelelsesfeltet krypteres ikke.

Læs mere herom her

6.2.1. mail som pdf

Der kan anmodes om en læsekvittering, men det er ikke ens betydning med at modtageren sender en kvittering retur.

Der kan vedhæftes filer, eks. røntgenbilleder.

Når der er afsendt mail fra al dente, HUSK at tjekke om den er kommet igennem.

Står der nogle i fejl, kan der klikkes på feltet Fejl.

Der vises som standard, kun mails der er sendt dags dato.

Der kan ændres periode i Fra og Til felterne. Står der nogle i fejl, og de ikke vises i listen, skyldes det, at de er fra en anden dato.

Ændre Fra-dato til en tidligere dato og sæt flueben i Fejl.

Det kan være en god ide, at slette dem der er gået i fejl, når man har taget hånd om dem. Ellers bliver de ved at stå der.